+36 20 495 5804

Legeltetett bio marha húsa

Prémium minőség

A magas minőségű, igazi gasztronómiai élményt nyújtó húsalapanyag előállítása kizárólag a tenyésztés szigorú feltételeinek betartása mellett valósulhat meg:
Fajtakiválasztás/Genetika:

Az ízletes hús titka mindenekelőtt a fajtában rejlik. Az Aberdeen Angus szarvasmarha egy világmárka, melynek húsa a legmagasabb vásárlói igényeket is kielégíti és ennek következtében a csúcsgasztronómia kedvelt alapanyaga.

Takarmányozás

Marhatelepünkön kizárólag zöldtakarmány felhasználásával jutnak táplálékhoz állataink. Az általunk alkalmazott legeltetési management során biztonságos, ökológiai tisztaságú takarmányt legeltetünk, illetve állítunk elő.
A gyepekben, tápanyagokban gazdag Hortobágyi Nemzeti Park legelőin történő rideg tartás során intenzív íz és erőteljes szín alakul ki.

Természetes tartásmód

Elhivatottságunk, az állatok tisztelete és szeretete, tartásuk körülményei, a környezet, táplálkozásuk, mind hatással vannak a húsminőségre. Az extenzív tartási körülmények lehetővé teszik szarvasmarháink egyenletes, lassú növekedését, a természetes zamatanyagok lerakódását.

Vágási kor, kíméletes vágás

A túl fiatalon levágott marhák húsa nem tudja az elvárt élvezetet nyújtani, hiszen csak egy, már kifejlett állat húsában alakul ki a komplex íz. Ez kb. 2 éves korra tehető. A vágás során elsődleges célunk kerülni minden olyan körülményt, amely stressz forrása lehet, valamint az állatjóléti elvek teljes körű érvényesítése és ezzel összefüggésben a legmagasabb minőségű húsalapanyag előállítása.

Érlelés

Az érlelés folyamán (enzimek, fehérjemolekulák közreműködésével) bontakozik ki a steak rajongói által úgy imádott, erőteljes aroma, zamat, és lesz a hús lágy, szaftos. Az érlelés módja (wet vs. dry) a fogyasztói igényhez kell hogy alkalmazkodjon. Mi személy szerint a „wet” érlelés hívei vagyunk, ami igazán lágy és szaftos húst eredményez.