+36 20 495 5804

Bora Farm

Borockás Tanya

A Bora Farmon természetes, állatbarát tartási körülmény, kitűnő bánásmód és egészséges táplálkozás biztosítja az ökológiai tartásban tenyésztett Aberdeen Angus marhák kiváló közérzetét. Állataink egész évben a szabad ég alatt tartózkodnak, télen istálló-bejárási lehetőséggel.

Tavasztól őszig a Hortobágyi Nemzeti Park védett gyepterületein legelnek, ami a természetvédelem egyik fontos eszköze. Figyelembe véve a legelők állateltartó képességét, irányított legeltetési rendszert alakítottunk ki, amely során a természeti értékek; védett növény- és állatfajok, élőhelyek védelme, a biodiverzitás fenntartása kiemelkedő szerepet élvez.

Állataink tápanyagszükségletét kizárólag bio legelőink és bio szántóföldjeink biztosítják. A legeltetéses gazdálkodás, a tápanyagokban gazdag legelőn történő rideg tartás garantálja az intenzív ízű és erős színű hús kialakulását, az értékes omega-3 zsírsav tartalmát.

Mindemellett a lassú, egyenletes növekedés biztosítja állataink húsában a finom, márványozott és természetes zamatú anyagok lerakódását.
A Bora Farm a Biokontroll Hungaria ellenőrzött partnere. Nyilvántartási szám: 4529/09_SZ

Borockás Tanya

Gazdaságunk, a bio Aberdeen Angus Marhatenyészet 2 telephelyen működik. Állományunk téli szállását a Hortobágy határán, Budapesttől 176 km-re, az M3-as autópálya polgári kijáratától néhány km-re fekvő Borockás tanya biztosítja.
A Borockás kúriát már 1810-ben említette az összeírás, mint az egri káptalani uradalom egyik legkorábbi majorja. A major eredetileg juhtartásra volt berendezkedve, amit 2009 nyarán bio Aberdeen Angus marhateleppel egészítettünk ki.

Legeltetés a Hortobágyon

A legeltetési szezonban Újszentmargitán, a Hortobágyi Nemzeti Park gyepterületének változatos vegetációja biztosít egészséges táplálkozást, kellemes környezetet, továbbá téli takarmányt réti szénabála formájában állataink számára.

A Hortobágyi Nemzeti Parkkal kötött megállapodásunk alapján garantálunk egy környezettudatos gazdálkodást, a gyepek természetkímélő kezelését és hasznosítását. Elősegítjük a természeti értékek megóvását, a természetes állapot fenntartását, helyreállítását. Továbbá hozzájárulunk a ritka, a kihalástól veszélyeztetett madarak élőhelyeinek védelméhez.