Prémium minőségű marhahús
Bora beef
Ma a nemzetközi csúcsgasztronómia elképzelhetetlen Angus marhahús nélkül. Az Angus egy olyan márkanévvé fejlődött, amit világszerte a legmagasabb élvezeti értékkel párosítanak.
A globalizáció korában, a nemzetközi trendek hatására hazánkban is nő az igény a minőségi marhahús iránt.
A fogyasztók egyre tudatosabbak és igényesebbek. Megkövetelik a hús nyomon követhetőségét, az ismeretlen eredetűeket kerülik, preferálják a biztonságos forrásból származó és egészséges élelmiszereket.
Több mint BIO. Grass Fed Beef.
A mai modern kor embere a bőség kosarából válogathat.
De milyen szempontokat szükséges figyelembe vennie, milyen kritériumok mentén hozza meg döntését, mire koncentráljon a helyes választás érdekében?
Egy tápanyag maximalizált étrend nem képzelhető el állati fehérjék nélkül. Ezt sok kutatás bizonyítja; egyes vitaminok, ásványi anyagok illetve nyomelemek szinte pótolhatatlanok alternatív forrásokból.
De egyáltalán nem mindegy milyen állati fehérjéhez jutunk hozzá.
Az a szarvasmarha, amelyik legeltetve, szabadon tartva természetes táplálékát fogyaszthatja, köszönve gyomorszerkezetének, a zöld táplálékát minőségi fehérjévé tudja konvertálni, amely gazdag a gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakban, A- és E-vitaminban, valamint linolsavban, ami fontos antioxidáns így nagy szerepe van az immunrendszer optimális működésében. Ha nem az ő természetes táplálékát kapja, akkor szervezetében eltolódik az omega-3 és az omega-6 zsírsav aránya, mégpedig az omega-6 felé, ami gyulladáskeltő.
Ha a szempontrendszerünk élén az EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS áll, akkor kénytelenek vagyunk 100% GRASS FED, azaz LEGELTETETT, nem abrakon felnevelt forrásból származó marhahús mellett dönteni.
A „Bora Beef” 2 éves kor körüli marha húsából készül. Ekkorra már rendelkezik a hús a karakteres, jellegzetes ízzel.
A hús legalább 21 napos érlelés után kerül csomagolásra. Az érlelés folyamán lesz lágy, szaftos.
Értékesítés konyhakész, felcímkézett vákuumcsomagolásban történik.
Bio gazdálkodásból származó marhahús
A következő lehetőségek közül választhat a kedves fogyasztó:
darálthús
pörköltnek való
szegy
lábszár
nyak
lapocka
tafelspitz – spicfartő- színhús
comb
fartő (steak)
rostélyos (steak)
hátszín (steak)
vesepecsenye (filet)
Továbbá összeállítottunk egy olyan, háziasszonyok által nagyon kedvelt 10 kg-os „MIX csomagot” amely fajlagos kg ára kedvezőbb mint egyedi választás esetén. A kiváló „fejtől-talpig” hasznosítás változatosságot és kreativitást eredményez a konyhában.
Bio grass-fed marha húsa
Az ellenőrzött ökológiai (bio) gazdálkodásból származó, kiváló minőségű „Bora Beef” alapanyag számos elkészítési lehetőségeivel maximális elégedettséget és garanciát nyújt fogyasztóinak.
Stresszmentes vágás
A legkiválóbb genetika, a leggondoskodóbb tartásmód is kárba veszhet, ha nem fektetünk hasonlóan nagy hangsúlyt a termelési folyamat egyik legkritikusabb szakaszára, a marha vágására. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az állatot érő stressz által beindult biológiai folyamatok hátrányosan befolyásolják, csökkentik a hús minőségét.
Ennek kivédésére egyetlen mód van: a szállítás nélküli, nyugodt, megszokott környezetben és ismert emberek között történő vágás. A nemrég épült vágóhidunk egy mérföldkő az értékes, kiváló minőségi hús előállításában. Ezzel párhuzamosan végsőkig garantálni tudjuk az állatainkkal szembeni kíméletes bánásmód betartását.